2010. március 1., hétfő

ANI 28 KVÍZJÁTÉK

Itt van a videó, amit Aninak küldtem a 28. születésnapjára. Feltöltöttem ide a játékszabályokkal együtt mindenki örömére és okulására!

Az „Ani 28 Kvíz” című filmben minden szereplő mellett megjelenik majd a neve, illetve feliratozva olvasható a saját nyelvén elmondott szülinapi jókívánság.

Az alábbi táblázat első oszlopában megtaláljátok a neveket a szereplők megszólalásának sorrendjében, míg a második oszlop a különböző nyelveket tartalmazza, természetesen összekeverve.

A játék célja, hogy összepárosítsátok a neveket és a nyelveket!

Azokat a nyelveket, amelyek eltérő írásképpel rendelkeznek, de a filmben fonetikusan szerepelnek, két kis csillag jelzi (mind a filmben, mind a táblázatban).

Van néhány nyelv, amely többször szerepel, és van egy személy, akihez két nyelv is tartozik! Ha figyeltek, ez nagy segítség lehet!

A film végén a stáblistán a szereplők országa szerepel, de ezt nyilván nem ér behatóbban tanulmányozni, csak ellenőrzés céljából, ha már kitöltöttétek a táblázatot! Az ott megjelölt országok egyébként nem fedik teljesen a nyelveket, tehát nem lehet csalni!


JÓ SZÓRAKOZÁST!


FELADATLAP




"ANI 28 KVÍZ" - Kisfilm




(10-02-05)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése