2010. május 9., vasárnap

p.s. a motorozáshoz, avagy az indonéz motor-divat

Igen, majdnem elfelejtettem!

Ami nagyon vicces, az az, hogy hiába vagyunk a trópusokon, hiába van tűző napon 35 fok, amit piros lámpánál a forró gépek 40-re tolnak fel, itt majdnem mindenki hosszú ujjú pulóverben vagy dzsekiben nyomja a motoron. Sokan még kesztyűt is hordanak. És nem csak azt az ujjainál lyukas motoros (vagy biciklis) kesztyűt, hanem rendes kötött kesztyűt. 6 fokkal az Egyenlítő alatt egyébként is abszurd látvány egy sapkákat és kesztyűket ajánlgató utcai árus, hát még a motoron száguldó bukós, kesztyűs irhabunda. Pedig láttam ilyet!
Ade később felvilágosított, hogy az indonézek nem a hideg ellen hordanak kesztyűt, hanem a nap ellen. Hogy ne égjen le a kezük! A barnaság egyébként is hiúsági kérdés itt, mármint olyan értelemben, hogy negatív dolog túlságosan barnának lenni. Ezért van, hogy itt fehér az alapozópúder, és külön kell figyelnem a szupermarketben, hogy ne fehérítős tusfürdőt vegyek. Na nem, mintha zavarna, ha fehérebb leszek, hanem inkább azért, mert abban végképp teljesen gyanús és azonosíthatatlan kémiai anyagok lehetnek. A legjobb eset még az, ha az "Shower Gel - Extra White Shimmer" csak placebo szöveg. Azóta megfigyeltem, hogy a kesztyűs standok sokszor valóban bukósisak- és esőkabát-standokkal vannak összekötve, amelyek sokkal tipikusabb motoros kellékek.

Na, de várjatok! Most jön a poén! Észrevettem, hogy mostanában én is úgy indulok el reggel a motorral, hogy a pólóra felveszek egy vékony pulcsit, vagy ha már dél van, akkor egy hosszú ujjú vékony blúzt. Még nem tartok a bekecsnél, de ki tudja ... A lámpánál állva tényleg nagyon tud égetni a nap! És ha éjszaka megyek haza, bizony hideg a menetszél, reszketnek a csontjaim. Ezt teszi velünk 8 hónap a trópusokon. Elkezdünk fázni! :)

(10-04-06)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése